Ledning til magnetblink.

Spiralledningen som sidder på det blå magnetblink, som alle civile politibiler køre med, er en fin detalje at få med på din modelbil.  Når jeg skal lave den, bruger jeg en sort ståltråd. Den ligger jeg dobbelt og snor den til én tråd. Den kan fås hos Panduros hobby.

Sort ståltråd fra Panduros hobby.

Sølvtusch.

Sølvtuschen kan bruges til rigtig mange ting. Opmaling af spejle, maling af antenner. Du kan for eksempel male knapper på instrumentbordet i bilen, og male cromlister op. Jeg bruger den også til at male inden i parabolerne i lygterne, så de for effekten af genskin bag lygteglasset. Hvis du maler figurer, kan den bruges til refleks-striberne på arme og ben. Det kan I se på nogle af de få "mænd" jeg har malet om. De kan ses i nogle af mapperne på hjemmesiden.

Jeg har købt mine  i 
Søborg Hovedgade 130A
2860 Søborg
Tlf. 39 67 08 67
Fax 39 67 07 52
e-mail: abc@kontorogpapir.dk

ÅBNINGSTIDER:

Mandag til fredag kl. 09.30 til 17.30
Lørdaq Kl. 09.30 til 14.00

Sølvtusch.

Strygesten til lygter.

Søgelygten er et lille sykke plast der er filet til med en nålefil. Derefter har jeg limet en klar "sten" på. Disse sten kan købes hos www.pandurohobby.dk i farverne Blå, røde og klare. En pose med ca. 50 stk koster ca. 30 kroner. De fås i 3mm og 4mm.Jeg bruger dem også som front blink. Hvis du skal bruge en special farve køber du dem i klare "krystal hedder de" og maler dem med transparent farve.

Sten til frontblink o.s.v.

Sandblæsning.

Omlakering.

 

Det klart bedste resultat er hvis du sandblæser modelbilen, efter alle plastdele er afmonteret. Hvis du ikke har mulighed for at gøre det selv, så prøv og hør hos dit lokale metalværksted. Tit kan de gøre det for et meget lille beløb.  Jeg har hørt priser ned til 20-30 kroner for en modelbil.
P.S. De skiller ikke modelbilen for dig :-)

 

Modelbiler efter sandblæsning.

Brug pulverfarve.Giv dine modeller patina.

Pulverfarven børstes normalt på i tør tilstand for at efterligne forskellige vejr, miljø og ældnings tegn på modellerne som f.eks. snavs, rust, alger, mos og støv. Børst pulveret på med en tør pensel. I mange tilfælde kan det være en fordel at blande pulveret med terpentin så det kan males på som maling. Vær dog opmærksom på at pulveret ikke er maling og at terpentinen fordamper, så pulveret igen vender tilbage til sin oprindelige form. Pulveret er fremstillet af naturlige råstoffer og malet så fint at det af sig selv klæber til de fleste matte overflader via statisk elektricitet. For at øge hæftningen, så patineringen hænger fast ved leg eller berøring kan man først påføre et fint lag klar (mat) lak, som pulveret kan hænge ved, eller spraye den patinerede model med lak efter pulveret er påført.

Farverne er:
- Orange rust
- Brun rust
- Rød jernoxid
- Hvid: Støv, sne, mel m.m.
- Sort: Snavs, sod, olie m.m.
- Gul jord, ler, sand
- Grøn chromoxid: Mos og alger
- Brun jord
- Lysebrun jord
- Grønbrun jord
- Sortbrun jord: snavs og sod fra brunkul
- Kalk, lysebrun støv

Sæt med 12 stk. (12x 5-7g) små dåser patineringspulver fra Artitec
Kan købes hos: http://www.scanhobby-webshop.dk/shop/default.asp

Afdækningstape fra Tamiya

  Afdækningstape fra Tamiya bruger jeg til at afdække når jeg skal male en bil i to farver. F.eks. Svensk Polis. Hvid med blå skærme.

Så maler jeg først hele bilen hvid. Der efter for den tape på, der hvor den ikke skal males. Tapen sætter jeg så den overlapper skærm og karossen. Og så skære jeg med en skalpel ned i dørfalsen og fjerner den overskydende tape. Jeg bruger den også til at dække ruder af på modelbilerne, så de ikke bliver lakeret. HUSK også bagsiden af ruden.

Afdækningstape fra Tamiya.
Den fås i 6, 10, 18 og 40 mm. Det er de bredder jeg kender til.
Jeg køber den hos Holte hobby.
Adr. Øverødvej 5, 2840 Holte.

Grunder

Grunder som også hedder Primer. Jeg bruger to typer. Den normale Primer og kunstofgrunder til plastik-dele. 

Primer

Spraymaling.

Når jeg spraymaler bruger jeg autolak.

Autolak.

Tonedruder.

Til at lave mørke ruder, bruger jeg spray til at tone baglygter på biler. Så kan man selv give ruderne de lag der skal til, en til man er tilfreds.

Baglygte spray.

Hundegitter

Til at lave gitter i bilerne, bruger jeg to slags.
Det ene er den samme type som man bruger til flugenet i døre og vindur. Det fås i mørkefarver. Det andet er et A4 ark jeg har købt i en hobby-butik på Frederiksborggade
1360København K
Jeg kender ikke hus nr. Det er en lille kælderbutik.
Det ark er lavet i en slags gummi. Meget nemt at klippe i.

FOTO KOMMER !!!